Både politiet og bostyrer Fredrik Bie mener president Loai Deeb i Global Network for Rights and Development (GNRD) maskerte tappingen av organisasjonen ved å late som om pengene gikk til et vannrenseprosjekt i Afrika, skriver Stavanger Aftenblad.

I forbindelse med det påståtte underslaget skal det ha blitt produsert flere falske dokumenter for å skjule at millionene i virkeligheten endte opp hos internettbaserte spillselskaper.

– Denne saken har et volum som gjør at den har betydning for kreditorene. Får vi inn det aktuelle beløpet, vil det gå med til å dekke omfattende skattekrav som er meldt inn til boet og for å dekke lønnsutbetalinger fra Nav til tidligere ansatte i organisasjonen, sier Bie.

Deebs forsvarer, advokat Kjell Brygfjeld, sier at hans klient bestrider at han skal ha spilt vekk midler som tilhører organisasjonen.

– Økokrim har laget en omfattende oppstilling der det fremkommer et svært høyt beløp, men etter vår oppfatning er dette beløpet ikke dokumentert. Uansett viser denne sammenstillingen ikke hvor pengene har havnet, sier Brygfjeld.

I mai 2015 aksjonerte Økokrim mot organisasjonen. Presidenten ble siktet for hvitvasking av over 100 millioner kroner. I fjor utvidet politiet siktelsen også til å omfatte grovt underslag.

Økokrim mener Deeb brukte mer enn ti millioner kroner som GNRD angivelig skulle bruke til menneskerettighetsarbeid over hele kloden, til pengespill. Han nekter straffskyld.

GNRD ble sommeren 2016 slått konkurs av en tidligere ansatt som ikke hadde fått lønn på fem måneder.(Vilkår)