Inntil 37.000 nye arbeidsplasser over en 30-årsperiode. Det er det mest optimistiske anslaget over regionale ringvirkninger ved oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Når olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) i Svolvær fredag presenterer resultatet fra den såkalte kunnskapsinnhentingen om følgene av oljevirksomhet i det sårbare området, vil en rekke ulike rapporter bli lagt fram.

En av dem omhandler de regionale ringvirkningene ved olje- og gassvirksomhet i havblokkene Nordland Vi og VII og Troms II.

Den viser 13.000 nye arbeidsplasser ved lav aktivitet over en periode på 30 år og 37.000 nye arbeidsplasser ved et høyt aktivitetsnivå, melder NRK.

– Det vil gjenspeiles i alle ledd i samfunnet. Alt fra primæraktivitet til reiseliv og servicenæring. Det er i det hele tatt en stor vekst- og utviklingsimpuls for hele regionen og i lokalsamfunnet, sier Borten Moe til kanalen.

Senterpartiet er motstander av oljeutvinning i området, og statsråden understreker at prosessen med kunnskapsinnhenting ikke er det samme som en konsekvensutredning, hvilket er juridisk nødvendig for å åpne opp for oljevirksomhet.

– Men det grunnlaget som vi nå har hentet inn, kan brukes i en konsekvensutredning, hvis en framtidig regjering skulle bestemme seg for det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.