Et av funnene i «Blindsoner og mangfold – en studie av journalistikken i lokale og regionale medier» som overrasket forskerne bak studien, var at lokalavisene i så liten grad dekket enkelte temaer som har stor samfunnsmessig betydning, også for innbyggerne i et lokalmiljø, skriver Klassekampen.

I studien kommer det frem at bare 3,5 prosent av alle sakene i de 24 lokale og regionale avisene som ble undersøkt i 2017, handlet om innvandring, arbeidsliv eller klima og miljø.

Området som var desidert mest dekket, var sport, med 24 prosent. På annenplass kom saker om politikk med 12 prosent.

- Et godt eksempel

– Det kan virke som den store utfordringen for lokalpressen er å koble det globale og det nasjonale med det lokale. Klima og miljøspørsmål er et godt eksempel på dette, fordi det ikke er noen tvil om at det har konkret betydning for innbyggerne i små og store lokalsamfunn, sier førsteamanuensis Birgit Røe Mathisen ved fakultet for samfunnsfag ved Nord universitet til avisen.

I studien kommer det også frem at bare seks prosent av kildeutvalget i sakene er innvandrere, og ni av ti kilder er voksne mennesker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.