Som mange andre storbyer sliter London med omfattende luftforurensninger.

Nå vurderer man som et tiltak mot forurensningen å innføre en ekstra avgift på 10 pund (106 kroner) for forurensende dieselbiler som skal kjøre inn i Londons sentrum, melder BBC.

Avgiften vil komme på toppen av den nåværende avgiften på 11,50 pund (122 kroner) for biler som kjører inn i sentrum av London.

Mer nøyaktig er det dieselbiler som ikke tilfredsstiller Euro 6-standarden, og alle bensinbiler registrert før 2006 som skal ilegges den ekstra avgiften.

Det er Londons borgemester Mayor Boris Johnson som ønsker å innføre et område i byen kalt Ultra Low Emission Zone (ULEZ) fra 2020.

EU har bestemt at alle biler som selges fra 1. januar neste år må tilfredsstille Euro 6-standarden. For å tilfredsstille den nye standarden er kravene at utslippene av nitrogendioksid skal være under halvparten av grensen i Euro 5-standarden.

- I de siste årene har dieselmotorer ikke levert de utslippsreduksjonene i Europa som man har ventet, likevel har myndighetene tilrettelagt for at vi skal kjøpe dem. Det har gitt oss en generasjon med skitne dieselbiler, sier ordførerens miljørådgiver Matthew Pencharz til BBC.

Le også: Litt mindre trafikk ifjor

 

Hva slags drivstoff skal du velge?  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.