Er du dyktig i matematikk? Kommer du godt overens med andre mennesker?

Hvis du kan svare «ja» på begge spørsmålene har du bedre muligheter lønnsmessig enn noensinne, skriver businessinsider.com.

En fersk studie fra University of California i Santa Barbara i USA viser at personer som innehar høy matematikk-kompetanse i tillegg til sosiale ferdigheter, hadde høyere inntekter i løpet av en 20-års-periode enn personer med bare en av ferdighetene, skriver Harvard Business Review.

Ifølge studien er i tillegg merinntektene ved å inneha disse to ferdighetene større enn noensinne.

Bare hvite menn

Forskerne har i studien fulgt og sammenlignet utviklingen for hvite mannlige avgangselever fra high school i 1972 og 1992, der de spesielt har sett på matematikk-karakterer fra standardiserte prøver, deltagelse i idrettsaktiviteter, innehav av lederroller og hvilken lønn de har syv år etter avlagt eksamen.

At bare hvite menn er med i undersøkelsen skyldes svært stabile grunnlagsdata over tid.

Selv om også gode matematikk-kunnskaper, deltagelse i sosiale aktiviteter og høyere utdannelse hver for seg bidro til å øke lønnsgjennomsnittet mellom 1979 og 1999, var det altså særlig der personer innehar en kombinasjon disse ferdighetene at det virkelig ga utslag på lønningsposen.

 

Les også: Her er fire gode grunner til at du bør bytte jobb i dag


 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.