Det var 64.000 personer i alderen 62-66 år som valgte å ta ut tidlig alderspensjon kombinert med jobb i 2013. Disse personene har hatt høyere yrkesinntekter og sterkere inntektsvekst enn resten av denne aldersgruppen, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Å kombinere jobb med pensjon er vanligst blant menn, ifølge SSB.

Muligheten til å kombinere jobb og pensjon fikk denne aldersgruppen i pensjonsreformen, som trådte i kraft i 2013. Man må imidlertid ha tilstrekkelig høy opptjening på en pensjon som minst tilsvarer minstepensjonsnivå i folketrygden det året man fyller 67 år for å kunne gjøre det.

Til sammen benyttet 70.000 personer, om lag 25 prosent av aldersgruppen, seg av muligheten til å ta ut alderspensjon enten alene eller i kombinasjon med yrkesinntekt i 2013. Det er nesten dobbelt så mange som i 2011, da ordningen ble innført.

 

Les også: - Nå får vi det fra alle kanter. Det er sterke krefter i sving her

Sjeføkonom om panikken: - Nå er markedene helt ute av balanse

- Det kommer en megakonsolidering

 

Se også:

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.