Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte lønnen til sjefer i offentlige virksomheter dersom de ikke når målene de har satt seg.

– Ledere som oppnår spesielt gode resultater kan få noe mer, mens ledere som ikke oppnår så gode resultater kan bli holdt igjen, eller i verste fall også få noe mindre, sier Sanner (H) til NRK.

Regjeringen innfører onsdag nye regler for hvordan ledere i staten skal lønnes. De nye endringene er inspirert av en sterkere «konsekvenskultur» – at ledere som lykkes får mer lønn, mens ledere som ikke når målene får mindre lønn.

– Regjeringen er opptatt av økt gjennomføringskraft og sterkere resultatfokus i staten, og det må også lederlønnssystemet tilpasses, sier Sanner.

Blant de nye reglene er at arbeidsgivers mulighet til å øke eller redusere lederens lønn styrkes, at lederne kan få utbetalt en bonus i spesielle situasjoner.

I tillegg strammes reglene inn ved at ledere som må slutte ikke automatisk får nye stilling i staten, at etterlønn skal gis i seks måneder – ikke i to år, og at lønnsutviklingen skal være på linje med samfunnet for øvrig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.