– Vi skal i mekling på store, vanskelige spørsmål. Streikefaren er derfor overhengende, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Blir det ikke enighet mellom partene, kan til sammen i underkant av 2.200 personer bli tatt ut i streik fra og med lørdag 17. september, og store deler av landet vil bli berørt.

– Meklingen handler først og fremst om retten til å forhandle om våre medlemmers fremtidige pensjon. Den retten er helt grunnleggende for oss som fagforbund, og svært viktig for våre 340.000 medlemmer, sier forhandlingsleder i Unio Spekter, Eli Gunhild By.

Ansatte i Vinmonopolet, Ruter, Flytoget, Selskapet for industrivekst (SIVA), Norlandia Barnehagene, AIM Norway og studentsamskipnadene i Bergen, Stavanger og Østfold blir tatt ut om det blir streik.

Det er rett og slett en gigantmekling, forteller LOs forhandlingsleder.

– Hva du skal leve av når du slutter å jobbe, er viktig for folk. Dermed er det viktig for oss å sikre at pensjoner ikke raseres, sier Gran.

Meklingen starter 13. september klokken 9 hos Riksmekleren, og det er satt av fire dager til å prøve å løse floken. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.