Mandag starter årets lønnsoppgjør. Da overleverer LO-leder Gerd Kristiansen krav på vegne av LOs medlemmer til NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

En kartlegging DN har gjort blant de største fagorganisasjonene, viser at millionlønn er normalen blant fagforeningslederne. Av de 20 organisasjonene med mer enn 30.000 medlemmer, er det 17 hvor den valgte lederen får mer enn én million kroner for vervet:

Sjekk hva samtlige av de 20 tjener her:
Fagforeningsledere hever millionlønn dn+
(krever innlogging - 1 krone for fire uker)

Gerd Kristiansens lønn fra LO er 1,2 millioner kroner. Med ledervervet følger det imidlertid også styreverv, som bidrar godt til hennes samlede inntekt. Kristiansen er styremedlem i blant annet Amedia, og når styrehonorarene legges til, kommer LO-lederens årlige inntekt opp i nesten 1,6 millioner kroner.

Dermed troner LO-lederen høyere på lønnsstatistikken enn statsminister Erna Solberg, som har en lønn på 1.519.700 kroner i året.

– Ja, vi i LOs ledelse tjener godt, sier LO-lederen i en epost til DN.

Hun forklarer at LO-ledelsen i prinsippet er på jobb hele døgnet(krever innlogging - 1 krone for fire uker).

Legeforeningens leder på topp

Men Gerd Kristiansen er likevel ikke den best betalte fagforeningstoppen i landet.

På topp troner langt mindre profilerte Hege Gjessing, president i Legeforeningen.

Gjessing har en årslønn på 1,9 millioner kroner. Beløpet tilsvarer 22 ganger grunnbeløpet i folketrygden, som har vært gjeldende lønnssats for legepresidenter siden 2006, ifølge Legeforeningen.

– Presidenthonoraret er fastsatt av Legeforeningens landsstyre. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Gjessing i en epost.

Les hele saken - med listen over lønn og godtgjørelse for de 20 fremste fagforeningstoppene, her:

Fagforeningsledere hever millionlønn dn+ (krever innlogging - 1 krone for fire uker)


Les også:


Jesper (8) og Mie Ingeborg (5) eier aksjer på børsen
Ettroms uten bad til 2 mill.

Prøv DNs interaktive søketjeneste: Sjekk hvor Oljefondet har gjort av 1,2 millioner av "dine" penger
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.