Industri Energi valgte sent tirsdag kveld å ta brudd med Norsk olje og gass. Bransjeavtalen omfatter nærmere 3.900 medlemmer i ulike oljeselskaper.

Oppgjøret går nå til mekling, og omfatter bedrifter som Statoil, KCA Deutag, Statoil Fuel and Retail, ConocoPhillips, Eni, Total, BP, Marathon, Ineos med flere.

Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi og forhandlingsleder, mener de hadde moderate og ansvarlige krav.

– Arbeidsgiversiden avviste blankt alle våre krav og kom med tilbud som ville svekke dagens avtale. Det finner vi oss selvsagt ikke i, sier Alfheim.

- Svært ulike forventninger

Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass, sier det er svært beklagelig at nok en avtale går til mekling

– Det er tydelig at fagforeningenes forventninger til årets oppgjør har vært svært ulike arbeidsgiversidens. Vi er opptatt av at tariffavtalene skal være økonomisk ansvarlige i dag, i tillegg til at de skal være bærekraftige også i fremtiden. Da kan vi ikke legge til rette for at ansatte i olje- og gassindustrien skal få ordninger utover det resten av industrien har fått, sier Jan Hodneland.

Dette er det fjerde oppgjøret Norsk olje og gass forhandler på i år, og det fjerde som går til mekling. Meklingsdatoen er ikke fastsatt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.