Eldre par uten barn har hatt en inntektsvekst på 21 prosent de siste fem årene.

Småbarnsfamiliene hadde bare en inntektsvekst på åtte prosent i samme periode.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Kombinerer

Par uten barn, der eldste person er 65 år eller eldre, hadde en medianinntekt som var 21,1 prosent høyere i 2014, sammenlignet med hva tilsvarende husholdningstype hadde i 2009.

– Det skyldes hovedsakelig at en del 62-67-åringer kombinerer jobb og pensjon. Da blir inntektsveksten høy i disse årene. Dette er mest vanlig blant menn, sier forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand NTB.

21,1 prosent var en nesten dobbelt så sterk inntektsvekst som den generelle veksten i denne perioden, som var 10,8 prosent.

Økene ulikheter

Gruppene med svakest realvekst i husholdningsinntektene de siste fem årene er unge aleneboende og unge par uten barn, samt småbarnsfamilier og enslige forsørgere.

– Det er urovekkende at ulikheten øker og at den svakeste inntektsgruppen sakker akterut. I de siste ti årene har andelen personer med innvandrerbakgrunn i laveste inntektsklasse fordoblet seg, sier Picard.

Alle disse gruppene hadde en økning i inntektene mellom 2009 og 2014 som var lavere enn den generelle inntektsveksten i samfunnet.

 

Les også: - Kommer ikke til å savne Listhaug ett sekund

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!

- Å være konen til en politiker er noe helt annet enn å være politiker selv

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solberg: - Jeg ser frem til å samarbeide med Sandberg:

Solberg: - jeg ser fram til å samarbeide med Sandberg
Per Sandberg (Frp) blir ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering.
00:52
Publisert: