NHO Mat og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) forhandlet et stykke utover fristen ved midnatt, men kom til enighet innen klokka 1 natt til onsdag. I løsningen legges det opp til at minstelønnssatsen økes med 5,40 kroner til 173,10 kroner. I tillegg skal det settes ned et utvalg som skal kartlegge måten minstelønnen beregnes på fram mot neste tariffoppgjør i 2018.

– Det har vært en krevende mekling med flere vanskelige saker. At vi nå er enige om å utrede bestemmelsen om minstelønnsreguleringen grundig er viktig for hele NNN, sier forhandlingsleder i NNN Stein Hagala i en pressemelding.

NHO er også fornøyd med at streiken er avverget, selv om de blant annet måtte droppe et krav om en utvidelse av normalarbeidsdagen for å komme til enighet med fagforeningen.

– Vi mener fortsatt det er nødvendig å gjøre arbeidstidsbestemmelsene mer fleksible, men må dessverre konstatere at det ikke var mulig å få gjennomslag for dette i denne omgang, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Det var varslet at over tusen bryggeriansatte fordelt på 33 bedrifter landet rundt kunne blitt tatt ut i streik fra morgenen av dersom forhandlingene brøt sammen. Forrige gang det var streik i bryggerisektoren, i 2004, gikk det tre dager før butikkene begynte å varsle om at hyllene var i ferd med å tømmes – og like lenge før streiken ble avblåst og partene forlikte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor