LO-nestleder Tor Arne Solbakken sier at regjeringen ga opp.

– Regjeringen har kastet kortene og avsluttet prosessen med å endre offentlig tjenestepensjon. Det er sterkt beklagelig. Jeg begriper ikke at de velger denne utgangen, all den tid vi har vært enige om veldig mye av premissene, sa Solbakken til NTB rett etter at bruddet var klart.

Veldig synd

Også Hauglie beklager:

– Vi er ikke enige om prosessen videre, dessverre. Vi har forsøkt å diskutere hvordan man kan komme seg videre, men vi blir ikke enige om hvordan vi skal gjøre da. Vi må da avslutte prosessen, og det syns jeg er veldig synd, sa Hauglie etter møtet tirsdag formiddag.

LO, YS, Unio og Akademikerne var invitert til møtet i departementet tirsdag.

LO, YS og Unio brøt i helgen forhandlingene med staten om spørsmålet. De krever streikerett dersom det blir endringer i offentlig tjenestepensjon før neste hovedoppgjør. Det vil staten ikke gå med på.

Forhandlingsfrykt

– Staten nekter å ta den eneste naturlige avslutningen på denne saken, nemlig via et tariffoppgjør og gi oss mulighet til å sende et resultat til uravstemning blant våre medlemmer, sier Solbakken.

Han sier han ikke skjønner hvorfor saken er så vanskelig sett fra statens side:

– Det er veldig høye skuldre og en frykt for forhandlingssystemet som jeg til nå ikke har trodd fantes blant norske politikere, sier LO-nestlederen.

– Vi har ikke kunnet imøtekomme ønsket om at dette skal bli en del av oppgjøret for 2017, sier Hauglie.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Vokser med Grandiosa

Kinas nye bobler: jernmalm og egg

Statoil selger amerikansk skiferfelt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: