Den vanskelige meklingen i buss-oppgjøret går inn i sine siste timer. Blir det ikke enighet, kan 1.500 bussjåfører være i streik fra torsdag morgen.

Fristen for meklingen er satt til midnatt onsdag. Bussoppgjøret omfatter fire fagforbund og de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO transport.

Passasjertrafikken på Oslo lufthavn Gardermoen og shuttletrafikken til hotellene vil stoppe opp dersom det blir streik. Også busstransport til og fra flyplassene i Bergen og Trondheim vil bli rammet.

Forberedt på streik

I tillegg vil all rutekjøring i Trondheim sentrum stanse. Det samme gjelder Kystbussen Kristiansand – Haugesund – Stavanger-Bergen og rutene til Norgesbuss på Østlandet bli rammet. Det samme gjelder rutene til Unibuss Ekspress.

– Vi håper vi kommer til løsning i mekling, men er forberedt på å måtte ta en kamp om det er nødvendig, uttalte forhandlingssjef for arbeidstakerne Linda Giæver, da meklingen startet tirsdag.

Sjåførene mener arbeidsgiverne bryter en ni år gammel avtale om at bussjåførene skal ha opptrapping til et lønnsnivå på linje med industrien.

Ikke mer enn andre

Administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO transport understreker at de ikke kan gi bussjåførene mer enn andre grupper.

– Vi har tilbudt våre motparter det samme oppgjøret som andre har fått, og som andre grupper har akseptert. Vi har ingen grunn til å gå høyere med bussjåførene enn det andre grupper har fått så langt i årets oppgjør, sa Stordrange til NTB mandag.

Les også: Flymaten kan bli streikerammet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Ted Cruz trekker seg
Skuffelsen var stor blant tilhengerne til Ted Cruz da han tirsdag kveld innrømmet nederlaget i Indiana og kunngjorde at han trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.
01:07
Publisert: