- Mange av deltagerne rapporterte at de var overrasket over hvor raskt melkesyra kom. De merket det ikke så fort på pusten, men melkesyra kom tidlig hos de fleste, sier daglig leder ved Elixia og medarrangør av Barcode Challenge, Anita Hegge. Sammen med Oslo S Utvikling arrangerte de det som skal bli et årlig trappeløp i Bjørvika.

Historiens første trappeløp i barcoden
00:00
Publisert:

Vinnertiden ble 53 sekunder

I alt 260 påmeldte forserte de 303 trappetrinnene i det 14.etasjers DNB-bygget i Bjørvika. Beste tid var det Svein Joar Horve som fikk med 53 sekunder. Han har tidligere deltatt i trappeløpet Steria, i Postgirobygget.

 -Dette løpet var mer eksplosivt enn det i Postgirobygget, hvor det er 29 etasjer og du løper rundt. Her var det bare rett opp, og ikke tid til å hverken hvile på avsatser eller spare på krefter.

Til daglig trener Horve med sykkelklubben Rye Ekspress, i tillegg til å løpe litt, han har dermed et godt grunnlag for trappeløp.

-Jeg har kjent på melkesyra noen ganger før, så jeg hadde litt grunnlag sier Horve.

Thorrud kom inn et halvt minutt bak

Lars Thorrud som DN Aktiv skrev en forhåndsomtale på, kom inn på tiden 1:36. Han er fornøyd med egen tid, og overrasket over hvor bra det gikk, men satser på å slå personlig tid neste år.

-Jeg er fornøyd med egeninnsats, men jeg klarte ikke å unngå å gå litt for hardt ut i starten og fikk virkelig føle dette i beina de siste 2 etasjene. Tiden var allikevel innenfor den beste halvdelen totalt sett, men jeg kommer sterkere tilbake neste år lover Thorrud.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.