Slik løper du Oslo Maraton
Se ekspertens guide gjennom maratonløypa.
01:51
Publisert:
– Vi merker størst trykk på de lengste distansene. Maraton-påmeldingen ble stengt i juli og allerede i vår var den nye etappen vår – Oslotrippelen – fulltegnet. Der står folk nå på venteliste, sier markeds- og kommunikasjonssjef Cathrine Stensaker i Oslo Maraton. Oslotrippelen er et løp på 73 kilometer fordelt på de tre hoveddistansene maraton, halvmaraton og «10 for Grete», og ble etablert fordi interessen for ultraløp øker.

– Ultraløper Jimmy Vika fra Right To Play løp alle distansene som et prosjekt ifjor. Joan Benoit Samuelsen, en tidligere amerikansk friidrettsutøver som var gjest under fjorårets arrangement, foreslo å etablere dette som en egen etappe. Vi gjorde ideen til handling, så nå er Oslotrippelen egen klasse, forteller Stensaker. Mens det tidligere var vill rift om startnumrene i Birkebeinerarrangementene, har interessen dabbet kraftig av. For få år siden ble både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet fulltegnet på litt over ett minutt. Nå sliter de med deltagersvikt. Løpebølgen fortsetter, derimot, konstaterer Stensaker.

– Nei, løpebølgen er ikke over. Vi hadde et rekordår ifjor med 26.000 påmeldte. Så langt i år har vi 22.300 påmeldte, men vi vet av erfaring at det blir en del etteranmeldinger de siste dagene, sier hun.

Interessen er klart størst for de lengste løpene. De 3200 startnumrene til maraton var borte i juli og de 52 plassene til Oslotrippelen forsvant allerede i våres.

Hittil er det 11.600 påmeldte til halvmaraton og 6400 til «10 for Grete».

– Vår teori er at Oslo Maraton fortsatt er så populært fordi vi klarer å nå bredden. Vi har distanser for alle – og med Oslotrippelen kan vi også nå de mest ekstreme løperne. Dermed er rammen lagt for en folkefest, sier Stensaker.

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.