Ragnhild Kvarberg har løpt mye, men aldri så langt som hun skal i helga.
Ragnhild Kvarberg har løpt mye, men aldri så langt som hun skal i helga. (Foto: Runar Gilberg/Kondis)
- Jeg har løpt ett maratonløp, det er det lengste jeg har løpt før dette, sier Ragnhild Kvarberg.

I helga løper hun ultraløpet Rallarvegsløpet, fra Flåm til Haugastøl. Første etappe er 54 kilometer og går fra Flåm til Finse på lørdag, mens andre etappe er 27 kilometer og går fra Finse til Haugastøl på søndag. Til sammen blir det 81 kilometer.

Syv NM-titler på bane

Ragnhild Kvarberg var Norges beste mellomdistanseløper før hun la opp i 2008. Hun har syv NM-titler på bane og har løpt 5000 meter i EM.

John Henry strupstad satte løyperekord på Rallarvegsløpet i fjor.
John Henry strupstad satte løyperekord på Rallarvegsløpet i fjor. (Foto: Runar Gilberg/Kondis)
- Jeg trener ikke noe i nærheten av det jeg gjorde som satsende, spesielt ikke med tanke på hardtrening. Før trente jeg for å konkurrere, nå konkurrerer jeg for å få trent, sier Kvarberg.

Kvarberg sier hun ikke har noen ambisjoner utover å få seg en god treningsøkt, og at det blir spennende å se hvor lenge hun holder sammenlignet med de andre løperne.

Konkurrenten har vunnet tre ganger

Den som nok blir vanskeligst å hanskes med av konkurrentene hennes, er Gloria Vinstedt. Vinstedt er svensk, men er bosatt i Oslo, og har vunnet Rallervegsløpet de tre siste årene.

- Jeg gleder meg til å få en fin tur over fjellet, og å få en god treningsøkt. Jeg kommer nok til å ønske at jeg var bedre forberedt underveis, sier Kvarberg.

På herresiden er John Henry Strupstad storfavoritt. I fjor satte han løyperekord på begge etappene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.