Helgens hardeste løp finner sted i Vestfold skal man tro løpsarrangør Tom Arne Akerholt. Hof Toppers Duathlon arrangeres i år for 6.gang og er et kombinert løp og sykkelløp hvor henholdsvis fem og ti topper skal forseres.

Annenhver gang løp og sykkel

Løpet har to klasser, hvorav den hardeste er på ti topper og innebærer 75 km på sykkel og 25 km til fots. På fem topper skal man sykle 36 km og løpe ti kilometer. Toppene skal bestiges til fots, mens man sykler mellom toppene til angitte sykkelparkeringer.

Foreløpig er det flest påmeldte til fem topper, med 75 påmeldte, mens 45 har meldt seg på klassen med de ti toppene.

Registrering på Vestfolds høyeste fjell

De første ti kilometrene har en stigning på bortimot 600 meter og topp to som er Skibergfjell, (632 moh) er Vestfolds høyeste fjell. Syklingen foregår stort sett på skogsbilveier, en del asfalt og noe på stier mens løpingen opp og ned til toppene foregår på stier.  

Mange av deltagerne mener dette må være høyt oppe på listen over utholdenhetskonkurranser i Norge. Vinnertiden i fjor var på 5.45.09.                                                                                        

Andre løp denne helgen er motbakkeløpet Rosendal Nuten opp, som hevdes å være Nordens vakreste fjelløp med en snittstigning på 24,1 prosent. 3,5 kilometer til toppen av Malmangernuten (890 moh). I Skjolden arrangeres Fanaråken opp, 8,4 km over 1200 høydemeter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.