Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke lover å holde inflasjonen lav til tross for at han nå pøser penger inn i den amerikanske økonomien.

- Vi er absolutt forpliktet til å holde inflasjonen lav og stabil. Vi har verktøyene for å avslutte og stramme inn når den tiden kommer, sa han til fremmøtte studenter på Jacksonville-universitetet i Florida fredag ifølge Reuters.

- Det er ingen tvil om at vi vil klare det. Så vidt vi kan se, når man ser på en rekke indikatorer, så er inflasjonsforventningene fortsatt ganske lave.

Bernanke omtalte samme tema i en kommentarartikkel Washington Post torsdag. Der skrev Bernanke at han ikke frykter inflasjon selv om sentralbanken nå har startet seddelpressene for å pumpe mer penger.

Onsdag ble det klart at den amerikanske sentralbanken Fed kjøper statsobligasjoner for 600 milliarder dollar, rundt 3.500 milliarder kroner, i et forsøk på å stimulere den amerikanske økonomien gjennom blant annet å holde rentene lave.

Lignende tiltak tidligere har ikke hatt noen stor effekt på pengemengden som er i sirkulasjon, argumenterer han.

«Det førte heller ikke til inflasjon. Vi har gjort alle de nødvendig forberedelser, og vi føler oss trygge på at vi har verktøyene som skal til for å stanse disse virkemidlene når tiden er inne», skriver Bernanke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.