- Barentshavet kommer til å bli et viktig område i 21. konsesjonsrunde og det kommer til å bli mange tildelinger i Barentshavet, lover statssekretær Per Rune Henriksen i Olje- og energidepartementet på Statoils energiseminar i Bergen tirsdag.

Regjeringen har lovt å tildele nye blokker i den 21 konsesjonsrunden i løpet av våren. 21. konsesjonsrunde omfatter 94 blokker eller deler av blokker i Norskehavet og Barentshavet. Etter at Statoil i begynnelsen av april offentliggjorde nyheten om at selskapet sammen med italienske Eni og Petoro hadde gjort et betydelig oljefunn på Skrugard-prospektet i Barentshavet, har interessen blant oljeselskaper om å få blokker i samme område økt.

Funnet har økt oljeselskapenes interesse for blokkene rundt Skrugard og med statssekretærens signaler om mange tildelinger, kan det gå mot mye leting og flere funn rundt Skrugard i årene fremover.

- Funnet av Skrugard har en betydning som ikke kan overvurderes. Det er veldig viktig også for å få det politiske trykket i Nord-Norge for å få til virksomhet vi vet vil gi arbeidsplasser og sysselsetting i mange år fremover, sa Henriksen på Statoil-konferansen.

Skrugard er det største på norsk sokkel siden Ormen Lange-feltet som ble oppdaget av Norsk Hydro i 1997, og består av en kolonne med olje og gass på 120 meter - oljekolonnen var på 90 meter og over 33 meter med naturgass.

Statoil anslår at det er 150-250 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter i funnet og rundt 500 millioner fat totalt potensial i lisensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.