Det kan føre til et stort tap av arbeidsplasser ved slutten av året, sier kilder i flyindustrien.

Etihad Airways, som eier 29 prosent av Air Berlin, er nå i dialog med Tysklands største flyselskap Lufthansa og reiseselskapet TUI om å kvitte seg med en betydelig del av selskapets fly. En beslutning ventes ved slutten av uken, sier ikke-navngitte kilder.

Samtalene dreier seg om å slå sammen TUIs flyselskap TUIfly med Air Berlins østerrikske datterselskap Niki. Dermed kan Air Berlin kvitte seg med et dusin fly.

I tillegg skal Lufthansa leie og operere omtrent 40 Air Berlin-fly med kabinansatte, slik at det økonomisk skakkjørte Air Berlin mottar en fast leieinntekt.

Ifølge Süddeutsche Zeitung har selskapet planlagt å redusere flåten sin til 70 fly, og 1.000 av de 8.600 arbeidsplassene kan i så fall forsvinne.

Verken Lufthansa eller Air Berlin ønsker å kommentere saken.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

 

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.