De to svarte boksene fra helikopteret som styrtet ved Turøy, er funnet, opplyser Luftfartstilsynet til Dagbladet.

I en tekstmelding til avisen skriver seniorrådgiver Hege Aalstad i tilsynet at de har fått opplysninger om at de to svarte boksene fra ulykkeshelikopteret er funnet.

Like før klokken 20.00 melder Havarikommisjonen at den har startet arbeidet på ulykkesstedet.

- Flight Data Recorder og Cockpit Voice Recorder er lokalisert. Havarikommisjonen vil bringe recorderne til England for avlesning så snart det er mulig, heter det.

Havarikommisjonen vil få bistand fra den franske og den engelske havarikommisjonen i videre undersøkelser på ulykkesstedet, opplyser kommisjonen. I tillegg vil representanter for Luftfartstilsynet og EASA delta.

De svarte boksene på fly og helikoptre er egentlig to oransje bokser, nemlig ferdskriveren og taleregistratoren.

Ferdskriveren registrerer data om fartøyets bevegelser, blant annet høyde, kurs og fart. Taleregistratoren registrerer talen i cockpit.

I gang med å finne årsaken

Helikopterselskapet CHC er i gang med å finne årsaken til at et av deres helikoptre på vei fra Nordsjøen mistet rotoren og styrtet utenfor Bergen fredag.

– Vi har sendt to personer fra Stavanger som er på stedet nå. I tillegg skal vi styrke ulykkesgruppen med folk fra teknisk og operativ avdeling. Det kommer også folk fra Frankrike som er tilknyttet helikopterfabrikanten, i tillegg til at Havarikommisjonen gjør sitt arbeid, sier administrerende direktør Arne Roland i CHC Helikopter Service til NRK.

CHC stanset umiddelbart alle flyginger med helikoptertypen EC 225 på norsk sokkel da de ble kjent med ulykken. To timer senere innførte Luftfartstilsynet flyforbud for helikoptertypen på norsk sokkel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

Hovedredningssentralen avslutter redningsaksjonen: Alle 13 antas omkommet  

Statoil om helikopter-ulykken: Første prioritet er å ta vare på pårørende og berørte

- Dette skal ikke kunne skje

- Ingen tegn til overlevende

Se DNTV:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert: