Er du i området? Ta kontakt med DN her

Flyet som gikk ned i området Alpes-de-Heute-Provence sør i Frankrike ved 11.20-tiden tirsdag er av typen Airbus A320.

Det skal ha vært 142 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord.

Det samme flyet er også i SAS’ flåte. SAS har 13 fly av typen Airbus A320, fire fly av søstermodellen A319 og åtte fly av søstermodellen A321.

- Tragisk

Informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS i Norge hørte om nyheten gjennom nyhetsbyråer etter kort tid.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.
Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. (Foto: Fartein Rudjord)
– Det er en svært tragisk ulykke. Enhver ulykke som dette berører hele flybransjen, sier han, og legger til at SAS ikke vil kommentere ulykken utover dette.

SAS har hatt fly fra Airbus A320-familien siden 2001, da det fikk levert det første flyet av typen Airbus A321. Siden 2012 har SAS fått en egen flåte av A320-fly, og alle flyene har base på Kastrup-flyplassen i København.

  God erfaring

Johansen viser til at flymodellen er av de mest brukte i verden, og at det har vært relativt få ulykker med flyet de siste årene.

– Vi har vedig god erfaring med flytypen, og har ikke hatt vesentlige uforutsette hendelser med flyet siden vi tok det i bruk for femten år siden. Airbus er en sikker leverandør og derfor har vi også valgt å satse på denne flytypen i fremtiden, sier Johansen.

Mange ordre SAS har bestilt 30 nye fly av typen Airbus A320neo med levering fra høsten 2016.Også Norwegian har bestilt 100 fly av typen Airbus A320neo med levering fra 2016.

Ifølge den europeiske flyprodusenten Airbus er det produsert over 6400 fly av modellen Airbus A320 siden 1986.Flyet brukes på kort- og mellomdistanse, og har en rekkevidde på inntil 6100 kilometer.

DN kommer tilbake med mer.

Les også: Flystyrt i franske alper

Er du i området? Ta kontakt med DN her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.