I løpet av kort tid kom det inn jobbsøknader fra 1.750 piloter, skriver Aftenposten. Ifølge avisen kommer søkerne fra andre selskaper i Europa, blant andre Norwegian og Ryanair, men er ikke ansatt i direkte i selskapene de jobber for.

– Dette er veldig mange søknader. Det er nok et uttrykk for at mange som i dag er ansatt i bemanningsselskaper, ikke i selskapet de flyr for, ønsker mer ordnede forhold. Vi ser at mange vil jobbe for SAS, der alle er ansatt direkte hos oss, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Det høye søkertallet forteller en del om dagens pressede arbeidsmarked for piloter. Petter Førde, leder i Norsk Flygerforbund, sier mange piloter nå uteksamineres rett inn i ledighet, og han advarer unge mennesker mot å satse på dyr pilotutdanning i troen på at de raskt skal kunne skaffe seg en godt betalt flygerjobb.

– Det er overskudd på piloter, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavia, sier Førde og understreker:

– Den som utdanner seg til pilot må være klar over at utdannelsen ikke kan brukes til noe annet enn å fly. (©NTB)

Les også:

Slik lykkes du med løpingen  

Hjelp, vi reiser på første klasse!

- Istedet for å være sjalu, burde det norske folk slå seg på brystet

Fått med deg denne?

Se #eggbot løse påskelabyrint
Bjørn Einar Bjartnes tar påskepyntingen til et nytt nivå.
00:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.