Lånet tilsvarer 1,4 milliarder kroner. Air Berlin ble erklært konkurs i midten av august etter at hovedeier Etihad Airways fra De forente arabiske emirater ikke lenger ville tilføre nye midler for å opprettholde driften. 

Lånet fra den tyske regjeringen gjør det mulig for Air Berlin å gjennomføre planlagte flygninger og drive selskapet en stund til.

– EU-kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, Tysklands planer om å låne 150 millioner euro til mellomfinansiering av Air Berlin, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen.

Pågår forhandlinger

– Tiltaket muliggjør en ordentlig avvikling av det insolvente flyselskapet Air Berlin uten å skade konkurransen i det indre markedet, heter det videre.

Air Berlin skriver i en pressemelding at det pågår forhandlinger om salg av virksomheten. Lufthansa står klar til å overta flere fly. Det Lufthansa-eide selskapet Germanwings inngikk tidligere i år en avtale om å lease 33 av Air Berlins fly.

Air Berlin, som ble stiftet i 1978, har 8.900 ansatte. Selskapet har slitt med røde tall i flere år og har opparbeidet 1,1 milliarder euro i gjeld, eller rundt 10,4 milliarder kroner.(Vilkår)

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: