Det opplyser Air France-KLM-gruppen onsdag.

Det franske flyselskapet hadde opprinnelig planlagt å fase ut de enorme passasjerflyene innen utgangen av 2022. Men på grunn av koronakrisen har samtlige ni fly blitt satt på bakken. Og der blir de stående, har Air France besluttet.

Flyprodusenten Airbus kunngjorde i fjor at den stanser produksjonen av gigantflyene i 2021. Firemotorsflyet i to fulle etasjer kan ta opptil 853 passasjerer.

Men Airbus har slitt med å få solgt flyene ettersom mange flyselskaper heller foretrekker mindre, mer fleksible og bredere enetasjersfly med to motorer. Slike fly er også billigere i drift.

I Airbus' ordrebok er det nå kun ordre på ni nye fly. Åtte skal til Emirates, som eier om lag halvparten av alle A380-fly som er produsert, og ett skal til japanske All Nippon Airways.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.