Det hersker full forvirring om Air France vil droppe planene om et lavprisselskap for å få slutt på en langvarig pilotstreik eller ikke.

Onsdag morgen opplyste den franske transportministeren Alain Vidalies til fransk radio at Air France har besluttet å legge ned det såkalte Transavia-prosjektet sitt.

Men kort tid etter kom kontrabeskjeden fra Air France.

– Det er forhastet å si at Air France har trukket prosjektet, sa en talsmann for flyselskapet.

Air France har i snart to uker vært rammet av en streik blant flygerne.

De streiker i protest mot at deler av virksomheten skulle flyttes til nederlandske Transavia, et datterselskap med langt laver kostnader og dermed også dårlige arbeids- og lønnsvilkår for flygerne.

Det skulle skje ved at selskapet etablerer baser i utlandet slik at blant annet lønnskostnadene blir lavere.

Selskapet avviser å gi pilotene i Transavia de samme kontraktene som flygerne i Air France, og det er dette flygerne protesterer mot.

Målet med omleggingen er å ta opp kampen med andre europeiske lavkostnadsselskaper.

Selskapets nye strategiplan innebærer at Transavias flåte øker fra 50 til 100 fly. Målet er å doble antall passasjerer fra 10 til 20 millioner.

Les også:
XXL overtegnet på under ett døgn

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.