Den franske flyprodusenten Airbus har laget et konseptfly inspirert av trekkene til en virkelig ørn og andre rovfugler, skriver CNN.

Konseptet Bird of Prey (rovfugl) har delte vingespisser som en ørn og et haleparti lik en fuglestjert. Hver eneste «fjær» er tenkt å kunne styres individuelt.

Airbus skriver på sine hjemmesider at konseptet bygger på realistiske ideer og at det gir et innblikk i hvordan et fremtidig regionalt fly kan se ut.

Målet er å inspirere og motivere den neste generasjonen luftfartsingeniører.

-Vår Bird of Prey er utformet for å være en inspirasjon for unge mennesker, og skape en wow-faktor som kan få dem til å overveie en spennende karriere i den viktige luftfartssektoren. En av prioriteringene for hele industrien er å gjøre luftfarten mer bærekraftig – å gjøre flyreisene renere, grønnere og stillere enn noensinne, sier Airbus-direktør Martin Aston.

Kopiert fra levende organismer

Airbus ser tydeligvis et stort potensial i såkalt biomemetikk eller biomimikry, det vil si kopiering av strukturer og prinsipper fra levende organismer i naturen innen innovasjon, tekniske løsninger og industriell produksjon av varer.

Det nye konseptflyet ble vist frem i forbindelse med flyshowet Royal Tattoo i Gloucestershire i England og ble presentert som en elhybrid med aktive kontrollsystemer og en konstruksjon basert på avanserte komposittmaterialer.

Ved å benytte teknologi som allerede er under utvikling skal drivstofforbruket til Bird of Prey kunne bli 30 til 50 prosent lavere enn for sammenlignbare fly i dag, det vil si et stort hopp i effektivitet, skriver The Verge.

The Verge er imidlertid synlig skeptisk, og skriver at det å fly krever utrolig mye energi, og at dagens batterier er for tunge til å få de fleste fly i luften. Eller som de skriver; flydrivstoff gir oss 43 ganger mer energi enn et batteri som veier akkurat like mye.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.