Airbus opplyste tidligere i uken at selskapet i prinsippet er enig om et forlik, og at et tilsvarende beløp er satt av for å dekke utgiftene til bøtene. Fredag ble avtalene godkjent av domstoler i alle de tre landene, som hyller samarbeidet seg imellom.

Ifølge Frankrikes nasjonale påtalemyndighet har den europeiske industrigiganten under forhandlingene om forliket erkjent å ha begått korrupsjon.

Korrupsjonsanklagene er knyttet til Airbus' salg av fly og satellitter mellom 2004 og 2016.

– Airbus har iverksatt betydelige tiltak for reform og for å sikre at denne opptredenen ikke vil gjenta seg, sier selskapet i en uttalelse.

Av bøtene på 36 milliarder kroner skal Airbus betale 20,5 milliarder til Frankrike, 10 milliarder til Storbritannia og 5,5 milliarder til USA. Totalbeløpet er høyere enn Airbus' samlede overskudd i 2018.

USAs føderale påtalemyndighet har anklaget Airbus for å ha drevet en mangeårig korrupsjonskampanje verden rundt. Gjennom bestikkelser og falsk rapportering over fem år sikret Airbus seg verdifulle lisenser for å eksportere amerikansk militærteknologi, ifølge etterforskerne.

Airbus ønsker forliket velkommen og ser frem til å legge bak seg skandalen, som har skadet selskapets rykte og ført til endringer både i ledelsen og interne retningslinjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.