Flyselskapet Norwegian opplyser at selskapet har blitt enige med amerikanske Boeing om utsettelse av levering av 14 737 Max-fly.

Flytypen er i dag satt på bakken av nær alle land i verden, etter to katastrofale ulykker med flytypen. De 14 flyene skulle opprinnelig leveres i 2020 og 2021. Selskapet opplyser ikke hvor lang utsettelsen blir.

Tidligere onsdag opplyste Boeing at leveringene av Max 8-fly vil bli utsatt i tre måneder til - minst. Selskapet informerte om dette i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten for første kvartal.

Norwegian opplyser i en ny børsmelding fem minutter senere onsdag kveld at også leveringene av fly fra Boeings europeiske konkurrent Airbus er endret. Levering av nye fly av typen A320neos og A321LR utsatt. Selskapet opplyser ikke om hvor mange fly det gjelder.

- Restruktureringen er på linje med selskapets strategi om å kapitalisere på størrelsen som er bygget over de seneste fem årene, og endret fokus fra vekst til lønnsomhet, skriver Norwegian i en melding.

Kutter investeringene med 18 mrd.

Norwegian opplyser imidlertid at de samlede utsettelsene og endringene i leveringene av Airbus- og Boeing-fly totalt vil redusere selskapets investeringsforpliktelser med vel 18 milliarder kroner i år og neste år.

Effekten av de nye Airbus-endringene vil kutte investeringene i år med 670 millioner dollar, eller 5,8 milliarder kroner, mens effekten de kommende fem årene vil være på 2,4 milliarder dollar i lavere investeringer, eller 20,7 milliarder kroner.

Norwegian opplyser at selskapet vil gi flere detaljer om disse nye avtalene i forbindelse med fremlegging av resultatene for første kvartal tidlig torsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.