Airbus, Rolls-Royce og Siemens lanserte tirsdag et prosjekt om å utvikle et passasjerfly med hybridmotor.

Erstatter én av fire gassturbiner

Målet med samarbeidsprosjektet er å erstatte én av fire gassturbinmotorer på demonstrasjonsflyet E-Fan X med den hybridelektriske motoren for en testflyging innen 2020, skriver CNBC.

Hvis dette lykkes, vil enda en av gassturbinene byttes ut.

– Vi ser en hybridelektrisk fremdrift som en overbevisende teknologi for luftfartens fremtid, skrev teknologidirektør Paul Eremenko i flyfabrikanten Airbus i en pressemelding.

To-megawatts elmotor

Det neste store steget for prosjektet er at industrikonsernet Siemens skal utvikle den to-megawatts elmotoren, som skal hente kraft fra en ny generator fra bilfabrikanten og flymotorfabrikanten Rolls-Royce. Motorens effekt er beregnet å være syv ganger en Tesla Model S

Airbus har ansvaret for å integrere systemet, som blant annet inkluderer hvordan det fungerer i forbindelse med styringssystemer. Selskapet har regnet ut at kortdistansefly med passasjerkapasitet på 100 personer vil trenge en kombinert effekt på 20 megawatt.(Vilkår)

Rett hjem til Nobel-bråk
Carl I. Hagen landet tirsdag på Gardermoen etter en kort ferietur i sitt andre hjemland, Spania. Torsdag blir det trolig klart om opposisjonen på Stortinget lykkes i å hindre den tidligere formannen i Frp i å bli valgt som medlem i Nobelkomiteen.
01:19
Publisert: