Alitalia har vært under statlig konkursadministrasjon de siste to årene. Mandag er det ventet at en det vil bli tatt en avgjørelse om relansering av selskapet med en ny eierstruktur.

– Det er gode nyheter at det er flere budgivere. Det gir oss flere alternativer å velge blant, skriver Italias finansminister Luigi Di Maio på Facebook.

Atlantia, som drifter motorveier og flyplasser og er eid av den mektige Benetton-familien, er én av budgiverne på det som trolig blir en eierandel på 40 prosent.

Ikke overskudd på 17 år

De andre er Toto, som også drifter motorveier, Claudio Lotito, som eier fotballklubben Lazio og German Efromovich som tidligere ledet det colombianske flyselskapet Avianca.

Alitalia har ikke gått med overskudd siden 2002, sliter med en fallende markedsandel og er blitt holdt flytende av statlige lån.

– Jeg vil bli den siste ministeren som må håndtere Alitalia, skriver Di Maio.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.