Et F/A-18 kampfly og en versjon av Hercules som brukes til å tanke drivstoff i luften tok av fra en base i Iwakuni sør i Japan og holdt på å øve da ulykken inntraff. Det var to personer om bord i kampflyet, mens tankflyet hadde en besetning på fem.

Overfor ABC News bekrefter marineinfanteriet at en person er reddet etter ulykken, mens søket etter de øvrige savnede fortsatt pågår. Det japanske forsvaret leder redningsarbeidet. De opplyser at tilstanden til personen som ble reddet, er stabil. En talsmann for det japanske forsvaret sier ytterligere ett besetningsmedlem er funnet, men kom ikke med noen opplysninger om tilstanden til vedkommende.

– Fly og skip fra USAs og Japans forsvar søker etter dem som fortsatt er savnet. Jeg håper alle blir reddet så snart som mulig, sier talsmann Takeshi Iwaya.

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon bekrefter leteaksjon, men ville onsdag kveld ikke bekrefte hvor mange personer som er savnet.

– Det pågår en granskning av omstendighetene rundt uhellet, heter det i en pressemelding fra Pentagon, som ikke kommer med noen nærmere opplysninger.

Ulykken skjedde ved totiden natt til torsdag rundt 100 kilometer sør for Muroto på øya Shikoku sørvest i Japan. Shikoku er den minste av de fire hovedøyene i det østasiatiske landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.