I over et år har Bjørn Kjos og Norwegian jobbet for å få på plass driftstillatelse og innenriksflyvninger i Argentina. Nå er alt på plass og første fly skal på vingene 16. oktober i år, melder den argentinske avisen Infobae, ifølge TDN Direkt.

I et intervju med avisen på Fornebu forteller Norwegian-sjef Bjørn Kjos om planene i Argentina.

– Det er veldig dyrt å fly i Argentina fordi konkurransen er begrenset. Sammenlignet med Europa er det generelt mange som reiser lange distanser med buss. Disse kan heller fly, sier han til avisen.

– Blant de billigste

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian bekrefter overfor DN at oppstart er 16. oktober

– Vi er blitt svært godt mottatt i Argentina. Både regjeringsapparatet og nasjonale og regionale myndigheter har gjort alt de kan for å tilrettelegge for at vi kan starte opp, sier han.

Nå er Norwegian i full gang med å rekruttere både piloter og kabinpersonale.

– Det er store forventninger til Norwegians inntog i markedet. Det har vært kjempehøye billettpriser der.

– Skal dere være de billigste?

– Vi skal være blant de billigste. Lave priser stimulerer til økt etterspørsel, sier Sandaker-Nielsen.

«Aggressive»

Kjos avslører ikke hele prisstrategien, men sier til avisen at de lover å være «aggressive» og lansere med promoteringer.

Norwegian skal ifølge avisen i løpet av de 15 første månedene med drift ha 15 fly på lokale ruter og to til fire fly på internasjonale ruter til og fra Argentina. Flyene skal etter planen fly 2,2 millioner mennesker, og etter de første fem til 10 årene er planen å fly mer enn 12 millioner passasjerer, og ansette 3000–4000 argentinere.

Innenlandsrutene vil i første omgang være mellom Buenos Aires, Cordoba og Mendoza.

De første billettene er klare for bestilling 4. september, skriver Infobae.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Hadde jeg fått muligheten til å gå, hadde jeg ikke tatt den.
Den prisvinnende regissøren Mari Storstein har et personlig forhold til de problemene hun tar opp i dokumentarene sine. Gjennom dokumentarene kjemper hun for rettighetene til funksjonshemmede.
01:26
Publisert: