En del av parkeringshuset som står i flammer ved Stavanger lufthavn, har kollapset. Mer enn 300 biler har gått med i brannen, ifølge Stavanger Aftenblad.

– En mindre del av p-huset har delvis kollapset. Det er også meldinger om at hele anlegget kan kollapse, men det er vanskelig å spå om konstruksjonen vil holde, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Det brenner over flere etasjer i parkeringsanlegget, og røykdykkerne har av fare for bygningskollaps trukket seg ut av parkeringshuset. Operasjonslederen tør ikke si hvor mange biler som er ødelagt i brannen, men at det er snakk om flere titalls.

– Det er ikke mulig å si på nåværende tidspunkt å si hvor mange biler som er ødelagt, sier han.

Ifølge politiet har det ikke kommet meldinger om at mennesker har blitt skadd i brannen, som de opplyser at kan bli «langvarig».

Stans i flytrafikken

Det er i parkeringshus P1 ved «Kiss and fly»-området på flyplassen at flere biler står i flammer. Avinor opplyser til NRK at det er over 3.000 parkeringsplasser i parkeringshuset, som var bortimot fullt da brannen startet.

Ved 18.30-tiden var det fortsatt ikke kontroll på brannen, og brannvesenet drev fortsatt med slokkearbeid.

Tirsdag ettermiddag stanset Avinor flytrafikken på grunn av at brannmannskapene som er ansatt ved flyplassen, bistår i slokkingsarbeidet.

Det er ikke kjent når flytrafikken vil starte opp igjen, men flere flyginger er kansellert, ifølge Avinors nettsider.

– Ikke kontroll

Det var ved 15.30-tiden at politiet fikk melding fra en privatperson om at det brant i elbil i parkeringshuset. Det er ikke bekreftet at brannen startet i elbilen.

Operasjonslederen sier at ingen av nødetatenes mannskaper er inne i parkeringshuset.

Ved 16.30-tiden opplyste politiet at gjester ved Scandic hotell er evakuert til terminalbygget som følge av brannen. Hotellet ligger like ved bygget.

Evakuerte fra Scandic hotell og reisende på flyplassen blir tirsdag kveld transportert til et Atlantic hotell i Stavanger sentrum for innlosjering og registrering.

Hotell evakuert

Nødetatene har mange ressurser på stedet. Det er også opprettet en sperrepost på vei inn til flyplassen.

– Det er mye tjukk, sort røyk, og evakuering fra nærliggende bygninger vurderes fortløpende, sier Fenne-Jensen.

Politiet har oppfordret beboere i området til å lukke vinduene på grunn av røyk fra brannen. De ber videre om at folk ikke kjører til og fra flyplassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.