Det qatarske statseide flyselskapet Qatar Airways går inn i en samarbeidsavtale med tyske FC Bayern München, italienske AS Roma og argentinske Boca Juniors. Det melder flyselskapet i en pressemelding torsdag.

Qatar Airways skal pryde draktene til Bayern München fra juli 2018 til til juni 2023 og går inn som en såkalt «platinum sponsor» for den tyske storklubben. Qatar overtar da som flyselskapssponsor for det tyske flyselskapet Lufthansa.

For den argentinske klubben Boca Juniors vil Qatar Airways være sponsor fra og med 2018/2019-sesongen frem til 2022/2023-sesongen.

Resultatet av over åtte måneders forhandlinger i Roma

Avtalen med AS Roma, hvor blant annet John Arne Riise spilte i perioden 2008-2011, ble allerede kunngjort av klubben i april i år. Avtalen var resultatet av over åtte måneders forhandlinger:

Qatar Airways' avtale med Roma ble kunngjort allerede i april i år.
Qatar Airways' avtale med Roma ble kunngjort allerede i april i år. (Foto: AS Roma, skjermdump)

– Vi er stolte over å kunngjøre dette historiske samarbeidet mellom AS Roma og Qatar Airways, to flotte varemerker med globale ambisjoner. Dagens kunngjøring er resultatet av over åtte måneders forhandlinger med Qatar Airways, sa klubbpresident Jim Pallotta for AS Roma i en pressemelding fra april.

Pallotta legger vekt på at avtalen, som vil vare frem til 2020/ 2021-sesongen, kommer på et viktig tidspunkt i klubbens historie. Klubben har nemlig byggestart for den nye stadionet «Stadio Della Roma», som skal ha plass til 52.200 tilskuere. I tillegg var laget i sin første Champions League-semifinale på 34 år.

Hovedflyselskap for fotball-VM i 2018 og 2022

Avtalene med Bayern München, AS Roma og Boca Juniors er ikke de første fotballavtalene Qatar har. Selskapet er også offisielt flyselskap for VM i Russland 2018 samt neste fotball-VM, som arrangeres i hjemlandet Qatar i 2022.(Vilkår)

Meretes utvalgte: En perfekt sommerriesling
Denne rieslingen er en super kombinasjon til sommerens sushimåltid.
01:17
Publisert: