Widerøe Ground Handling leverer bakketjenester til forskjellige flyselskap på Flesland. De ansatte har ansvar for alt fra innsjekk, gate og bagasjetransport, til operasjoner på bakkenivå.

Selskapet mistet nylig anbudskontrakten de har hatt med SAS, som løper til 1. februar.

Nå kuttes 130 av 220 årsverk på Flesland. Det skriver Bergensavisen.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselene etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp, og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier Marius Myhre, direktør i Widerøe Ground Handling, til avisen.

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.