Møtet er et tegn på at rettingen av programvareproblemet på flytypen snart er ferdig, skriver Reuters , men minner om at myndighetene fortsatt må godkjenne oppdateringen.

I helgen var piloter fra tre amerikanske flyselskaper med på å teste den oppdaterte programvaren, melder CNN.

Endringene skal redusere faren for at et datastyrt stabiliseringssystem plutselig sender flyet bratt nedover.

Nå ut til alle

Systemet, som kalles MCAS, antas å ha vært en vesentlig faktor da et fly fra Lion Air styrtet i Indonesia i fjor. Det samme systemet mistenkes for å ha ført til flystyrten i Etiopia nylig. Alle om bord mistet livet i de to ulykkene: 189 i Indonesia og 157 i Etiopia.

Onsdagens samling i delstaten Washington er en del av en plan for å nå ut til alle nåværende og fremtidige operatører som bruker 737 Max, samt de relevante landenes luftfartsmyndigheter, for å diskutere oppdateringer i programvaren og opplæringen, skriver Boeing i en uttalelse.

737 Max er Boeings mest populære modell, med bestillinger for over 500 milliarder dollar, regnet etter flyets listepris.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sang ut mot politikere: - Det er masse plast og skitt, for dere har ikke gjort en dritt
Minst 15.000 klimaengasjerte skoleelever fra Oslo og omegn droppet skole og møtte opp til demonstrasjonen foran Stortinget fredag.
01:17
Publisert: