Flyprodusenten Boeing la onsdag frem sitt resultat for andre kvartal. Det viser et underskudd før skatt på 3,4 milliarder dollar, tilsvarende 29 milliarder kroner.

Etter en telefonkonferanse i forbindelse med selskapets kvartalsrapport, sier toppsjef Dennis Muilenburg at Boeing forventer å ha 737 Max-flyene i luften tidlig i fjerde kvartal.

Det melder det amerikanske nettstedet CNBC.

Likevel advarte toppsjefen investorer om at produksjonen av flyene kan bli satt på vent, eller lagt på is, dersom returen til luften drøyer lenger enn dette.

– Skulle våre anslag for returen endres, kan vi bli nødt til å vurdere ytterligere produksjonskutt eller andre alternativer, inkludert en midlertidig stans av Max-produksjonen, sa Muilenburg ifølge CNBC.

Det kraftige underskuddet kommer etter at Boeing i forrige uke varslet at det ville bokføre en kostnad på 4,9 milliarder dollar, tilsvarende 42 milliarder kroner, etter å ha estimert hva de kan måtte komme til å betale tilbake til kunder som har tapt penger på at deres 737 Max-fly er stående på bakken.

I kvartalsrapporten skriver Boeing at denne kostnaden nå reduserer inntektene med 5,6 milliarder dollar og reduserer inntjeningen med 8,74 dollar per aksje. Tap per aksje endte på 5,21 dollar.

Det justerte tapet per aksje var på 5,82 dollar. På forhånd var det ventet et justert tap per aksje på 6,69 dollar, ifølge Marketwatch.

Boeing-aksjen falt 1,06 prosent i førhandelen.

Våger ikke guide

Boeing skriver i kvartalsrapporten at den tidligere guidingen for 2019 ikke har tatt høyde for effekten av problemene med 737 Max-flyene. Flyprodusenten tør ikke komme med en ny guiding riktig ennå.

«På grunn av usikkerhet rundt timingen og forholdene knyttet til når 737 Max-flåten vil komme tilbake i drift, vil en ny guiding bli sendt ut senere», skriver selskapet.

Boeing gir ingen videre indikasjon på når 737 Max-flyene vil bli klare igjen, men gjentar at de jobber tett med amerikanske luftfartsmyndigheter for å få sertifisert programvareoppdateringen på flyene.

Inntektene i kvartalet falt ned til 15,7 milliarder dollar, fra 24,2 milliarder dollar. Det er en nedgang på 35 prosent.

Underskuddet etter skatt endte på 2,9 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.