Boeing meldte torsdag at produksjonen av langdistansemodellen 787 Dreamliner skal flyttes fra anlegget i Seattle til et anlegg i Nord-Carolina. Selskapet melder samtidig at de vil kutte produksjonen fra ti til seks fly i måneden fra og med neste år, melder flere amerikanske medier.

Boeing har slitt med dårligere økonomi etter Covid19-krisen, da flere fly ble stående på bakken etter at reiserestriksjoner ble innført i flere land. Det har spesielt vært mindre etterspørsel etter 787-modellen som primært brukes til utenlandsreiser.

Endringen kan gå ut over det mindre produksjonsanlegget i Everett nord for Seattle og Seattles økonomi.

Leder av luftfartsunderkomiteen i Representantenes hus, Rick Larsen, kalte avgjørelsen «kortsiktig og feilslått» og sa han ville jobbe for å flytte 787-produksjon tilbake til Everett, ifølge Reuters.

Boeing har meldt om flere kostnadskutt etter at koronaviruset begynte å spre seg. Selskapet sa tidligere i år at de vil redusere produksjonen av passasjerfly og kutte arbeidsstyrken med om lag 10 prosent, skriver Wall Street Journal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.