Natt til mandag var det klart at reiseoperatøren Thomas Cook går konkurs. Selskapet ba den britiske regjeringen om krisehjelp, men fikk nei.

Det får en fagforening som representerer deler av de ansatte i Thomas Cook til å reagere.

–Regjeringen hadde fått god mulighet til å trå til og hjelpe Thomas Cook, men har i stedet valgt et ideologisk dogme fremfor å redde tusenvis av jobber, sier Manuel Cortes i TSSA, ifølge The Guardian.

– At de heller vil henge medlemmene våre på tørk i stedet for å redde Thomas Cook, er skammelig, sier han videre.

Thomas Cook Group har bedt britiske myndigheter om 150 millioner pund, rundt 1,7 milliarder kroner, for å unngå konkurs, men fått avslag, opplyser statsminister Boris Johnson.

Et slikt bidrag ville ifølge ham skape en «moralsk hasardiøs» presedens fordi andre selskap som kan havner i samme situasjon, da vil forvente samme støtte fra regjeringen.

– Vi må se nærmere på hvordan turoperatørene på ett eller annet vis kan beskytte seg selv mot framtidige konkurser, sier Johnson.

Thomas Cook har uttalt at de trenger 2,2 milliarder kroner (200 millioner pund), i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av 10 milliarder kroner (900 millioner pund) fra forrige måned, om de skal unngå å bli satt under administrasjon.

– Vi jobbet hardt i flere dager for å til en enighet som sikret framtiden til ansatte, kunder og leverandører i Thomas Cook. Selv om en enighet stort sett ble oppnådd, utgjorde et ekstra krav de siste dagene en umulig utfordring, sier administrerende direktør Peter Fankhauser i Thomas Cook.

Alle flyginger med selskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia vil mandag bli innstilt, noe som vil berøre direkte 458 nordmenn som enten skal hjem eller reise ut på ferie. I alt blir over 6.000 mennesker i Norden direkte berørt av konkursen mandag.

Samtidig kanselleres hundretusener av billetter. Dette rammer over 9000 norske Ving-kunder.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staf sier til DN at selskapet sitter i møter om krisen for øyeblikket. Det vil avholdt en pressekonferanse i løpet av dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.