Det svenske flyselskapet BRA, som eies av norske Per G. Braathen gjennom investeringsselskapet Braganza, står normalt for 30 prosent av innenriksflyvningen i Sverige, men lider kraftig som følge av koronapandemien, skriver svenske Dagens Nyheter.

Selskapet søkte derfor om såkalt rekonstruksjonsforhandlinger i april. Det innebærer at selskapets midler fryses, mens det jobbes med å få på plass en løsning med kreditorer.

En fjerdedel av kravene

Tingretten i Stockholm utpekte Nils Åberg ved advokatfirmaet Carler til å overse rekonstruksjonen. Han sier til Dagens Nyheter at han har kommet med et forslag til de såkalt uprioriterte fordringshaverne – som har utestående fordringer til selskapet på drøyt 690 millioner svenske kroner – om at de vil få igjen en fjerdedel av det de har krav på innen juli neste år.

– Samlet sett har kreditorene hatt forståelse for selskapets situasjon, med hensyn til de generelle effekter koronapandemien har hatt på hele flybransjen, sier han til avisen.

For at forslaget skal gå gjennom, kreves det at 75 prosent av kreditorene går med på forslaget, noe Åberg mener at selskapet har.

Kun 20 ansatte igjen

Flyselskapet ble opprettet gjennom en sammenslåing av en rekke regionale flyselskap i Sverige. Før koronapandemien var det 600 ansatte i selskapet.

I likhet med så å si alle flyselskap verden over, er BRA hardt rammet av koronapandemien, og selskapet har måttet nedbemanne kraftig. Ifølge Dagens Nyheter er det kun 20 ansatte igjen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.