Selskapet risikerer milliardregning.

British Airways har mandag som mål å gjennomføre alle langdistanseflyvningene og mesteparten av kortdistanseflyvningene etter oppsatt ruteskjema, melder BBC.

Men det er fortsatt innstillinger, for tredje dag på rad. Så langt mandag er 13 kortdistanseflyvninger via Heathrow kansellert.

Tusener av passasjerer ble rammet av dataproblemer lørdag. British Airways måtte innstille alle flyvninger ved London-flyplassene Gatwick og Heathrow. Søndag var trafikken ved Gatwick normal, men en tredel av British Airways' flyvninger ved Heathrow var innstilt.

Problem med en strømforsyning

Datasystemene er snart fullt operative, uttaler flyselskapet mandag. British Airways mener årsaken var et problem med en strømforsyning.

Det vil imidlertid ta tid, trolig noen dager, før alle flyvninger går som normalt, mener John Strickland, leder for det uavhengige transportkonsulentselskapet JLS Consulting.

– Det henger sammen med reguleringer om arbeidstid og pauser. Selv om BAs datasystemer skulle være fullt operative igjen nå, vil det derfor ta noen dager før flyvningene går etter normalt ruteskjema, sier Strickland til The Guardian.

Tusener av passasjerer har krav på å få dekket utgifter. James Walker, som leder Resolver, et forbrukernettsted der man kan få hjelp til å søke om dekning av utgifter, uttaler at beløpet kan ende på mer enn en milliard kroner.

BA ønsker ikke å svare på spørsmål om de økonomiske konsekvensene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: