Det slo ned som en bombe da British Airways-eieren IAG nylig meldte at det hadde kjøpt seg opp til 4,6 prosents eierandel i Norwegian, og ba om en dialog med selskapet med tanke på et mulig bud. Meldingen sendte aksjen i været.

Nå er det klart at IAG ikke er alene.

Ifølge kvartalsrapporten onsdag morgen har flyselskapet Norwegian nemlig mottatt «flere henvendelser» etter at IAG kjøpte seg inn i Norwegian.

Hyret rådgivere

«Norwegian-styret har etablert en styringskomité og hyret finansielle og juridiske rådgivere for å gjennomgå situasjonen, håndtere relevante henvendelser, og beskytte aksjonærenes interesser», skriver Norwegian.

Hovedeier i Norwegian er sjefen selv Bjørn Kjos i et selskap han eier sammen med styreleder Bjørn Kise. Han har selv ikke villet kommentere budinteressen fra IAG i særlig detalj.

På vei inn til generalforsamlingen i midten av april møtte Kjos et stort presseoppbud.

– Jeg har ikke tenkt på å selge i det hele tatt, sa Kjos.

Hva tenker du om interessen?

– Det er hyggelig at folk har lyst til å kjøpe aksjer. Det er jo et seriøst selskap, sa Kjos til DN.

– Alle flyselskapene som har noe å kjøpe for, har vært interessert i å gå inn i Norwegian, fortalte Kjos.

Vil du ha IAG med i styret?

– Det har jeg overhodet ikke tenkt på, sa konsernsjefen

J.P. Morgan

Den spanske avisen Expansion har meldt at IAG har engasjert meglerhuset JP Morgan som finansiell rådgiver og det jobbes med å få finansiering på plass.

Transaksjonen skal omfatte 1,5 milliarder euro i egenkapital, 2,3 milliarder euro for å refinansiere Norwegians gjeld pluss et nytt obligasjonslån på 600 millioner euro, ifølge samme kilde.

Arctic Securities' analytiker har regnet seg frem til at den skisserte finansieringen innebærer et bud på 450 kroner per aksje.(Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: