Frp reagerer kraftig på artikkelen, og SAS har nå bestemt seg for å trekke tilbake hele opplaget av magasinet, melder TV 2.

– Vi har besluttet å trekke dette magasinet fra alle steder der det finnes, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i SAS Norge til kanalen.

– Vi har ingen politisk agenda med dette bladet, men vi ser at her har det vært svikt i noen rutiner, sier han.

Artikkelen er presentert som en historisk sak om ytre høyre i Skandinavia. Den er blant annet utstyrt med en tidslinje som går tilbake til Vidkun Quisling og hans sympati med Nazi-Tyskland. I den samme tidslinjen dukker også Frps tidligere formann Carl I. Hagen opp flere ganger.

Frps nestleder Per Sandberg reagerer kraftig på artikkelen.

– Det er rett og slett avskyelig, og jeg kan ikke finne ord på at konsernledelsen i SAS kan akseptere den typen publikasjon overfor alle sine reisende, sier han til TV 2.

Carl I. Hagen er forundret over artikkelen.

– Et selskap som er i kanskje økonomisk krise trenger egenkapital, og så plasserer de Norges finansministers parti sammen med Vidkun Quisling og fascister. Jeg tror det er meget uklokt, sier han.

LES OGSÅ: Lundestad tar kraftig oppgjør med Nobelkomiteen

Enighet om ny asylavtale

Italias kredittverdighet nedgraderes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.