Om tre uke kan du legge deg til rette i en dobbelseng, når Singapore Airlines introduserer den nye førsteklasse-suiten ombord på noen av sine fly.

I kampen om å tiltrekke seg velstående passasjerer, må flyselskapene strekke seg stadig lenger. Singapore Airlines investerer 6,9 milliarder kroner i splitter nye kabiner i sine 19 Airbus A380-fly, melder selskapet selv.

Selskapet får i løpet av kort tid levert fem nye A380-fly som blir levert med de nye kabinene.

Suite for tilfredsstillelse av primærbehov

Luksuriøse sovefasiliteter, klesskap og to baderom gjør at grensene til et femstjerners hotell er i ferd med å bli visket ut i de nye suitene.

På dagtid kan de mest bemidlede passasjerene sitte i en polstret lærstol fra den italienske designeren Poltrona Frau. Om kvelden er det mulig å folde ut en full dobbelseng, ifølge Bloomberg news. En 32-tommers skjerm kan dreies etter behov.

Og skulle det melde seg andre primærbehov enn søvn, så er det mulig å innta et bedre måltid servert på Wedgwood-porselen.

Førsteklassesuiten på Singapore Airlines er utstyrt med to stoler i lær som kan svinges mellom arbeidsbordet og 32-tommeren.
Førsteklassesuiten på Singapore Airlines er utstyrt med to stoler i lær som kan svinges mellom arbeidsbordet og 32-tommeren. (Foto: EDGAR SU/Reuters)

Europeisk lengde på sengene

Første flight med oppgraderte kabiner blir 18. desember på ruten Singapore-Sydney.

Passasjerene på alle fire klasser på verdens største passasjerfly vente seg mer luksus. Selv businessklassepassasjerer vil få mulighet til å brette ut en 198 cm lang dobbeltseng i midtgangen, ifølge Bloomberg news.

Designdetaljer i den nye kabinen.
Designdetaljer i den nye kabinen. (Foto: EDGAR SU/Reuters)

Nye kabiner hos SAS

SAS er også i full gang med å oppgradere kabinen i hele sin flyflåte.

Samtlige eksisterende kabiner bli oppgradert mellom 2017 og midten av 2019. Totalt innebærer satsingene på disse 100 flyene, inkludert WiFi og oppgradering av kabiner, en investering på cirka 500 millioner svenske kroner over en treårsperiode.

– Vår nye kabin på langdistanseflyene har blitt veldig positivt mottatt, og nå bringer vi den videre også til kort- og mellomdistanseflåten, uttalte Rickard Gustafson i fjor.

SAS får nå levert 30 nye Airbus A320neo med den nye kabinen.

Langdistanseflåten er blitt utvidet med A330E (Enhanced) fra 2015, mens nye Airbus A350-900 blir levert i 2019.(Vilkår)

I påvente av mer moderne langdistansefly, introduserte SAS en ny business class på sine gamle langdistansefly i 2014. Ny kabin blir nå gjennomgående i hele flåten.
I påvente av mer moderne langdistansefly, introduserte SAS en ny business class på sine gamle langdistansefly i 2014. Ny kabin blir nå gjennomgående i hele flåten. (Foto: SAS)
Her er Norges første heisløse skisenter
Tett skog ødelegger god skikjøring landet rundt. I Øksendalen har Asbjørn Eggebø Næss funnet en løsning på problemet.
01:49
Publisert: