For mange er de røde motorene og den blå halen på SAS-flyene selve symbolet på ferie. Nå oppdaterer SAS designet. De røde motorene forsvinner, og blå halen går rundt hele buken på flyet.

– Ny utforming av eksteriøret er et visuelt uttrykk for fremtidens SAS. Men det er også en fortsettelse og bekreftelse på en lang og stolt historie som handler om å utvikle og fremme skandinavisk design og kultur. Reisende fra Skandinavia vil kjenne igjen hvor de stammer fra, samtidig som at globale reisende ser og møter følelsen av det nordiske, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS, i en pressemelding.

SAS med ny design på flyene For første gang på 21 år oppdaterer SAS den visuelle identiteten med en ny design for flyenes utseende.
SAS med ny design på flyene For første gang på 21 år oppdaterer SAS den visuelle identiteten med en ny design for flyenes utseende. (Foto: SAS)

I tillegg får flyene en stor SAS-logo i sølvskrift på siden av flyet. SAS skriver i pressemeldingen at «nye designet er en moderne fortolkning av klassisk skandinavisk design».

Alle SAS-fly vil få det nye utseendet innen 2024.

SAS har endret design en rekke ganger. Under følger et utvalg:

SAS-fly flyr over New York med flyplassen la Guardia som mål tilbake i 1948.
SAS-fly flyr over New York med flyplassen la Guardia som mål tilbake i 1948. (Foto: Scanpix,/NTB scanpix)
I 1966 var det streik i SAS og flyene så slik ut.
I 1966 var det streik i SAS og flyene så slik ut. (Foto: Scanpix,/NTB scanpix)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

SAS-design fra 1996
SAS-design fra 1996 (Foto: SAS,/NTB scanpix)
SAS-designet slik vi kjenner det nå.
SAS-designet slik vi kjenner det nå. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)