Norwegians første Boeing 787-9 Dreamliner-fly ankom Oslo lufthavn onsdag morgen.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier at leveransen er en viktig milepæl i Norwegians globale ekspansjon.

– Flere større langdistansefly skaper tusenvis av nye arbeidsplasser både i luften og på bakken. For de reisende betyr det nye destinasjoner og lave priser. I tillegg bidrar nye fly til lavere kostnader for selskapet og ikke minst lavere miljøutslipp, sier Kjos.

Flyet blir det niende Dreamliner-flyet til Norwegian, men det første av typen Boeing 787-9.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Aleksander Nordahl
Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)

I alt skal 30 fly av denne typen inn i flyflåten til Norwegian. Onsdag morgen landet flyet på Gardermoen, direkte fra fabrikken i Seattle i USA.

Ifølge en pressemelding har flyet større rekkevidde og flere seter enn Dreamliner-flyene Norwegian allerede har. Norwegian har i dag åtte 787-8 Dreamlinere som brukes på flygninger mellom Europa og USA og Skandinavia og Thailand.

Den nye 787-9 skal også brukes på nye ruter til Nord-Amerika, Sør-Amerika og Sør-Øst Asia. Dette flyet er seks meter lengre og har plass til 53 flere passasjerer enn lillesøster 787-8. Flyet har om lag 20 prosent mindre utslipp enn andre fly av samme størrelse.

Les også:
Stordalen tilbyr asylsøkere jobb i Sverige

Ti får nytt sluttpakketilbud i BT

- Dette var jo helt crazy og vanvittig kult

Se DN Tv: Lansering av Samsungs ny mobilflaggskip

Samsung Galaxy S7 lansering
Gjennomgang av de nye flaggskipene til Samsung.
02:48
Publisert:

 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.