Oppkjøpet ble kjent i en børsmelding fra Icelandair mandag, hvor det kommer frem at selskapet kjøper hele Wow Air i en fusjon som finansieres ved at Wow Air-aksjonærene mottar Icelandair-aksjer.

Både Icelandair og Wow Air har fått merke den knallharde konkurransen i passasjerflymarkedet den siste tiden, der oljeprisene har lagt et stort press på finansene og marginene til flere selskaper, skriver E24.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs har tidligere uttalt til avisen at en fusjon mellom de to selskapene kunne komme, gitt at de begge er presset økonomisk. Han tror et sammenslått Icelandair og Wow Air er den beste løsningen for begge selskapene og tror det gir et godt utgangspunkt for vekst på både korte og lange ruter.

Icelandair og Wow Air kommer til å fortsette som to separate merkenavn, til tross for at samme selskap er eier.

Både Icelandair og Wow Air har slått seg opp på å benytte Reykjavik som et knutepunkt mellom Nord-Amerika og Europa, ettersom Island ligger strategisk plassert og er et naturlig midtpunkt.

Wow Air vil imidlertid fortsette å forbli et mer klassisk lavprisselskap.

Icelandair flyr til Oslo og Bergen. Wow Air flyr ikke til Norge, men til Stockholm og København.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Magnus Eidem: –Sikkerheten med mobilbetaling er faktisk litt bedre enn om du betaler med kort
02:29
Publisert: