I månedsvis har spekulasjonene gått om hvem som skulle bli Norwegians partner for å fylle langdistanserutene.

Nå er det klart at Norwegian i denne omgang ikke inngår samarbeid med Ryanair, men med lavpriskonkurrenten Easyjet.

En av årsakene til at valget falt på Easyjet var trolig muligheten til å utnytte selskapene felles rutenett til og fra London Gatwick. Norwegian har de siste årene bygget opp en betydelig langdistansebase på Gatwick som nå kan fores med Easyjet-kunder.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen utelukker likevel ikke et samarbeid også med Ryanair senere.

– Avtalen med Easyjet har ingenting med mulig samarbeid med andre selskap å gjøre. Både Norwegian og Easyjet er store på London Gatwick og derfor var det helt naturlig å inngå dette samarbeidet nå, opplyser Sandaker-Nielsen til DN.

– Hvor sannsynlig er det at dere inngår samarbeid med Ryanair?

– Samtalene om mulig samarbeid fortsetter.

I en pressemelding bekreftes det nå at Norwegian og EasyJet har inngått et samarbeid som innebærer at Norwegians langdistanseruter vil være tilgjengelig for salg i Easyjets nye bestillingstjeneste «Worldwide by easyJet».

Den nye tjenesten gjør det mulig for Easyjets kunder å bestille videreforbindelser til Norwegians langdistansenettverk i én og samme transaksjon, fremkommer det i en pressemelding.

Fikk "drittpakke" fra Ryanair

Så sent som for to uker siden kom Ryanair-sjef Michael O’Leary med oppsiktsvekkende uttalelser om Norwegian til journalister i London. Her antydet han konkurs.

– Norwegian vil forsvinne om fire eller fem måneder. De går tom for penger, sa forrige uke.

Nye kombinasjonsmuligheter

Easyjet er Europas nest største lavprisselskap med over 800 kortdistanseruter i 31 land. Selskapet lanserte en ny bestillingstjeneste i dag, «Worldwide by Easyjet», som gir passasjerer muligheten til å kombinere en Easyjet-flyvning med langdistanseruter fra andre flyselskap, inkludert Norwegians stadig voksende langdistansenettverk til USA, Asia og Sør-Amerika.

«Worldwide by Easyjet» vil i første omgang være tilgjengelig på ruter fra London Gatwick, men planen er at tjenesten også skal bli tilgjengelig fra andre store flyplasser i Europa i nærmeste fremtid. I dag tilbyr Norwegian 13 langdistanseruter fra Gatwick; 11 til USA, i tillegg til Singapore og Buenos Aires.

- Vi ønsker å gi alle muligheten til å fly. Derforer det en glede å inngå et slikt samarbeid med Easyjet. Mange av Norwegians passasjerer har videreforbindelser til våre langdistanseruter, og et initiativ som «Worldwide by Easyjet» gir reisende enda flere valgmuligheter til konkurransedyktige priser, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

- Mer enn 1,2 millioner Easyjet-kunder har videreforbindelser fra London Gatwick, så etterspørselen etter en bestillingstjeneste som gjør prosessen enklere for passasjerer er høy. «Worldwide by Easyjet» betyr at vi kan få tilgang til en ny, stor kundegruppe, og flyselskapene som vi har inngått samarbeid med har varierte og globale nettverk. Selv om den nye tjenesten tilbys på ruter fra London Gatwick, ser vi også på muligheten for å utvide til andre europeiske flyplasser i nærmeste fremtid, sier Easyjets konsernsjef Carolyn McCall i pressemeldingen.(Vilkår)

Et nytt kapittel for Bjørn Kjos
Bli med inn i Bjørn Kjos' splitter nye Boeing 737 Max.
01:48
Publisert: